temizlik şirketi istanbul

temizlik şirketi istanbul


Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve olabilecek hastalıkların önüne geçmek için yaşadıkları alanların düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Gündelik ev hizmetleri sağlayan Temizlik Firması çoğu işimizi kolaylaştırırken, diğer yandan özellikle küçük çocuklu aileler tarafından yapılacak temizlik ile ayrıntılara dikkat etmelidir.  Bağışıklık sistemi henüz tam olarak gelişmemiş bebekler için yapılacak bu tür temizlik, bebeğin sağlığı için oldukça önem taşır.

Bebek Odasını Temizlemek İçin Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Bebek odası temizliği için kullanacağınız toz bezi, paspas gibi ürünler mutlaka bu odaya özel olmalıdır. Daha önceden temizlikte kullanılan, özellikle ıslak bekletilmiş toz bezi ve paspaslar daha fazla bakteri üretir. Bu bakteriler, yerlerde sürünen her şeyi ağzına alan bebekler için tehlike arz etmektedir. 

Bebek odası temizliği esnasında asla kimyasal içerikli deterjanlar kullanmanızı önermiyoruz. Bebeğin bu tür deterjanlara karşı alerjen olabileceğini de unutmamak gerekir. Deterjan kalıntısı bırakılmadığına emin olunsa dahi, temizlik esnasında havaya karışan kimyasallar, solunum yolu ile vücuda girebilir. Sağlık açısından oldukça önemli bir konudur. Bu nedenle bebek odası temizliği yapılırken, bebekler için özel olarak geliştirilmiş deterjanlar, doğal sabunlar ya da doğal ürünler kullanılmalıdır. Bunun yanı sıra çocuk odası temizliği için buharlı yüzey temizleyiciler de bakteri oluşumunu engelleyerek kolay temizlik imkanı sağlar.

Temizliğe Nereden Başlanmalı?

  • Bebekler emekleme ve sonrası zamanlarda günlerinin çoğu zamanını yerde geçirir. Bu yüzden bebeklerin bulunduğu ortamda halı ve parkelerin temiz olması büyük önem taşımaktadır. Bebek odası halı seçimlerinizde büyük yünlü halıları tercih etmek yerine makinada yıkanabilecek türden halıları tercih etmeniz, diğer halı temizleme seçeneklerine göre doğru sonuçlar verecektir. Bunun dışında zemin üzerine serebileceğiniz temiz tüysüz battaniye ya da çarşaflar ile de bebeği korumak mümkün.
  • Bebek odası temizliği için mobilyaların tamamı 2 günde bir olacak şekilde temiz bez ile tozları alınmalı. Bu mobilyaların arasında bebeğin temas ettiği her alan dahil olabilir. Özellikle bebeğe ait olan alt değiştirme masası, mama sandalyesi, karyola ve beşik gibi mobilyaları sirke, soda, karbonat gibi doğal malzemeler ile temizliği sağlanmalıdır.
  • Bebek odasındaki yatak örtüsü, pike, battaniye, perde, havlu gibi tekstil ürünlerini kısa zaman aralıklarında yıkamak gerekir. Bu tür tekstil ürünlerinin temizliğinde bebekler için geliştirirken deterjanlardan faydalanmak mümkün. Bunun dışında bir gece önceden sıcak su içerisinde bekleterek de yıkama yapmanız detaylı temizlik sağlar.
  • Çocuk yataklarını silmenizi asla tavsiye etmiyoruz. Silme işlemi yerine vakumlu temizlik sağlayan temizlik firmalarından destek almak çok daha iyi sonuçlar getirir. Elektrikli süpürge yardımı ile yatakların tozu alınabilir. Yataklar en çok bakteri oluşturan alanlardan biridir. Bebeğin, kusma yiyecek lekeleri ya da kakasının bulaşma ihtimaline karşı, pamuklu yatak koruyucularından faydalanmak, yatağın kirlenmemesi için en ideal yoldur.
  • Bebekler çok uzun bir süre oyuncakları ile oynamak yerine sürekli ağızlarına götürerek oyuncakları keşfetme yoluna gider. Bunun için mutlaka bebeklerin oyuncakları sirkeli sular ile dezenfekte edilmelidir. Plastik, zarar görmeyecek ve özellikle pille çalışmayan oyuncakları deterjan koymadan bulaşık makinasında yıkayabilirsiniz. Tahta türündeki oyuncaklar ise en çok suyu çeken oyuncaklardır. Bu nedenle bu türdeki oyuncaklar daha fazla bakteri üretir. Sirkeli su içerisinde bir gece bekleterek etkili bir kurutma sağlamak tüm bakteri oluşumuna engel olur.
Oylama post

Yorumlar Devre Dışı Bırakıldı!