Akrilik ya da Yün Halı üzerinde oluşan lekeleri çözmenin en kolay yolu halıyı yıkamaktır. Evde bunun mümkün olmadığı durumlarda Temizlik Şirketi, Pendik halı yıkama çözümlerinden faydalanmanızı tavsiye ederiz. Evde leke üzerine uygulanan yanlışlar halının deforme olması, renginin solması gibi sonuçlar doğurabilir. Bu tür durumlara karşı önlem almak, evde lekeler üzerinde silme işlemi sağlanacak ise birkaç noktaya dikkat etmek gerekir.
Lekeleri Silerken Neler Yapılmaz?
- Halı lekesi meydana gelir gelmez müdahale edilmelidir. Aksi durumlarda lekeyi çıkarmak oldukça zor hale gelecektir.
- Halı silme işlemi ile amaç kirli olan lekenin halıya işlemeden uzaklaştırmak olmalıdır. Bunun için halının üzerine kâğıt havlu ya da havlu uygulamaları üzerinde bulunan fazla sıvıyı çekmesini sağlar.
- Temizlik yapılırken halı lekesi üzerine fazla baskı yapılmadan ovulmalıdır. Fazla baskı lekenin halının içine işlemesine neden olur.
- İlk silindiği anda leke yok oluyor, halı kuruduğu anda leke tekrar meydana çıkıyor ise yapılan işlem birkaç defa tekrarlanmalıdır.
- Halı lekesi çıkarma işlemi için elde kullanılan halı şampuanlarından yararlanılabilir. Bu şampuan kullanımlarında mutlaka sadece köpük kısmı halı üzerine uygulanmalıdır. Şampuanın kendisi ya da suyu kullanıldığında halı üzerinde daha fazla kirlenme ve lekelenme meydana gelir.
- Silme işlemi esnasında alanı genişletmemeli, kiri diğer bölgelere yaymamaya özen gösterilmelidir. Aksi durumda leke halıya daha fazla yayılır.
- Halı üzerinde oluşan lekeler için asla çamaşır suyu ya da tuz ruhu gibi kimyasallar kullanılmamalı. Bu halının çürümesine ve renginin açılmasına sebep olur. Çürüyen halı üzerinde ise zamanla kopmalar, yırtılmalar meydana gelir.
- Halı üzerinde farklı bir kimyasal kullanılacaksa halının görünmeyen ufak bir noktasında denemek, halıya zarar vermeyeceğinden emin olmayı sağlar.